Tuesday, November 29, 2016

Malaysia - Israel : Berlaku Peristiwa Besar Petunjuk Kebenaran Untuk Bermulanya Era Keemasan


Berakhirnya Pertembungan Tamadun

Dunia Barat sentiasa direka operasi besar-besaran, termasuk justifikasi dan manipulasi pendapat popular, untuk menipu awam. Ini termasuk idea Perang Salib untuk melindungi tanah suci dan kejuruteraan kejatuhan Empayar Uthmaniyyah untuk mengeluarkan apa yang dipanggil "Turks liar" dari pentas sejarah.

Cita-cita kotor imperialisme dan kolonialisme adalah berdasarkan kepada anggapan yang salah tentang kewujudan kaum kurang maju. Sistem mandat penjajah menegaskan bahawa masyarakat yang terlalu jahil untuk mentadbir sendiri perlu ditadbir oleh tamadun unggul.

Operasi ketenteraan di Afghanistan adalah untuk kononnya membebaskan negara ini, manakala operasi di Iraq adalah untuk menghapuskan senjata pemusnah besar-besaran. Tuntutan palsu, yang dibuat untuk menipu rakyat mereka sendiri, telah meletakkan asas intelektual bagi kemusnahan besar-besaran.

Politik abad ke-21 juga direka dan berdasarkan peperangan. Bagi pemimpin-pemimpin yang menghasut mereka, peperangan, pekerjaan, pembunuhan beramai-ramai, dan kadang-kadang genocides perlu entah bagaimana legitimatised, dan ia adalah perlu untuk memuaskan hati nurani orang ramai. Ia adalah untuk sebab ini bahawa ia biasanya mendakwa bahawa peperangan adalah akibat semula jadi aliran sejarah. Menurut versi ini peristiwa, peperangan ini tidak dapat dielakkan dan tidak dapat dielakkan. Idea ini konsisten disebarkan oleh media.

Hari ini, konflik yang semakin berleluasa di seluruh dunia daripada pada bila-bila masa dalam sejarah. Tahun ini, 70 negara terperangkap dalam 56 konflik berterusan. Sebab-sebab, keadaan geografi dan sisi konflik ini berbeza-beza, dan setiap memerlukan pelan damai individu dan strategi.

Dun Barat - Amerika Syarikat dan negara-negara Eropah khususnya - sebahagian besarnya mengambil pihak dalam konflik ini. Barat biasanya berdiri kembali dan hanya memerhati konflik ini, dan tidak membuat apa-apa usaha yang sebenar untuk membawa mereka ke penghujungnya. Kadang-kadang, yang berani bersuara untuk pendirian politik tidak menyenangkan ini didengar. Walau bagaimanapun, ideologi ahli sains politik, seperti Samuel Huntington, senyap suara-suara yang menentang.

Artikel-artikel yang ditulis oleh Huntington sejak 1991 ditakrifkan sejarah abad ke-20 dengan cara peperangan dan dijangka mereka abad ke-21. Hasil kerja beliau menjelaskan mesej bahawa "sejarah dunia telah mencapai tahap di mana peperangan dan kemusnahan yang tidak dapat dielakkan".

Menurut Huntington, peperangan abad ke-21 adalah hasil yang tidak dapat dielakkan daripada dialektik sejarah. Oleh itu, jika perang adalah yang tidak dapat dielakkan saintifik, maka umat tidak harus cuba menghalang mereka, tetapi sebaliknya mendapat manfaat daripada mereka sebanyak mungkin. Ini pandangan telah berkhidmat untuk desensitise berjuta-juta orang untuk pembunuhan beramai-ramai dan kematian yang tidak berdosa. Masyarakat menganggap ia agak betul untuk menilai peperangan dari segi kebaikan mereka sendiri dan menerimanya sebagai satu prinsip untuk mendapatkan keuntungan.

Huntington telah menjadi sebahagian daripada pertubuhan politik yang telah membentuk dasar AS sejak tahun 1948. Beliau adalah orang yang, dalam artikel yang disiarkan dalam Majlis pada jurnal Perhubungan Luar, Luar Negeri, pertama menyokong strategi permaidani pengeboman dan pembakaran daripada hutan di Vietnam dengan napalm dan senjata kimia lain.

Strategi ini membawa kepada pengguguran beberapa tujuh juta tan bom di Vietnam dan negara diracuni dengan lebih daripada 72 juta liter bahan kimia. Pengebom meninggalkan ratusan ribu mayat di belakangnya. Huntington juga pernah berkhidmat sebagai penasihat kepada diktator Brazil Emílio Garrastazu Médici dan rejim apartheid perkauman di Afrika Selatan, dan membantu mereka dalam mengguna pakai dasar-dasar dipertingkatkan penindasan sosial rakyat mereka sendiri.

Rencana pertama Huntington yang dikemukakan teori-teorinya perang, "The Clash of Civilisations", muncul di Luar Negeri. Artikel itu menyatakan bahawa dengan berakhirnya Perang Dingin, peperangan yang akan datang tidak akan menjadi antara monarki, pentadbiran atau negara, tetapi antara tamadun. Artikel Huntington mendakwa bahawa ancaman terbesar kepada peraturan global Barat adalah "Islam". Secara semula jadi, perang besar Barat yang akan datang tidak dapat tidak akan dengan tamadun Islam.

Tesis pertembungan tamadun diikuti dengan satu artikel bertajuk "The Age of Wars Muslim", yang diterbitkan dalam majalah Newsweek pada tahun 2001. Dalam artikel ini, Huntington maju teori perang antara Barat dan dunia Islam lagi .
Beliau mendakwa bahawa dunia Islam, dan orang-orang Arab terutamanya, memendam dendam yang lama cemburu dan banyak permusuhan terhadap tamadun Barat, Amerika Syarikat khususnya. Ini bermakna bahawa senario kes terbaik untuk hubungan masa depan antara dunia Islam dan Barat adalah bahawa mereka akan menjadi jauh dan dingin; senario kes terburuk adalah bahawa hubungan akan menjadi penuh dengan konflik terbuka dan keganasan.

Sebagai bukti untuk menyokong dakwaannya, Huntington menyatakan bahawa dari tiga daripada konflik yang berterusan di dunia, kedua-dua mempunyai Islam dalam sekurang-kurangnya salah satu pasukan yang bersaing. Titik utama artikel itu bahawa umat Islam lebih suka berperang daripada tamadun lain dan oleh itu, menjadikan dunia ini lebih berbahaya; serangan 9/11 semata-mata mencerminkan perang Muslim di Amerika Syarikat.

Artikel Huntington mempunyai akibat meletakkan Islam dalam rerambut silang daripada Barat. Dalam tempoh 15 tahun selepas artikel itu, Afghanistan dan Iraq diduduki. Terdapat revolusi di Tunisia dan Mesir. Syria, Libya dan Yaman dibubarkan ke dalam perang saudara. Sebagai Huntington meninggal dunia pada tahun 2008, beliau tidak sempat untuk melihatnya, tetapi berjuta-juta umat Islam yang tidak berdosa telah kehilangan nyawa mereka dalam peperangan dia ideologi disokong.

Kedua-dua artikel Huntington juga menjelaskan kaedah mencegah konflik. Pada pandangan pertama, kata-kata ini, yang muncul untuk menjadi satu penyelesaian kepada masalah ini, sebenarnya analisis potensi bahaya yang boleh menghentikan rancangannya. Antara negara yang disenaraikan dalam "The Clash of Civilisations" yang boleh mengelakkan konflik adalah Turki dan Mesir. Dalam tempoh yang berikutnya, kedua-dua negara dari segi ekonomi dan politik lumpuh.

Penyelesaian yang dicadangkan dalam "The Age of Wars Muslim" adalah penyatuan negara-negara Islam di bawah kepimpinan tunggal, juga membuat rujukan kepada empayar Uthmaniyyah. Berikutan artikel itu, hubungan rapat dan persahabatan Turki dengan negara lain di dunia Islam mendapati dirinya terdapat sebarang halangan; tidak syak lagi ini berlaku kerana ia telah diiktiraf secara meluas bahawa Turki mempunyai potensi untuk menyatupadukan umat Islam dan kalangan tertentu telah ditentukan untuk mengelakkan ini daripada transpiring.


Dalam hal ini, walaupun Turki sememangnya telah membuat beberapa kesilapan dalam dasar luarnya, tidak ada persoalan bahawa apabila seseorang melihat gambaran yang lebih besar, masalah ini telah direka oleh fikiran yang lebih tinggi. Hari ini, hubungan antara Turki dan seluruh dunia Islam masih dipotong sosial, budaya dan geografi. Tambahan pula, terdapat banyak cubaan untuk menarik Turkey menjadi perang menembak. Jika Turki menyertai konflik yang aktif, dan semua negara-negara Islam yang lain akan kehilangan kualiti yang menyatukan mereka. Sebagai Turki tidak jatuh untuk silap mata ini, pelan itu disekat, sekurang-kurangnya dalam jangka pendek.

Hari ini, Huntington tidak lagi dengan kami. Walau bagaimanapun, pen lain terus menulis artikel yang legitimatise perang dan kezaliman. Ini teori adalah produk sistem pendidikan diputarbelitkan yang mengajar bahawa peperangan adalah penting untuk perkembangan manusia - mereka percaya kepada suatu perintah di mana yang paling kuat dan ego terus hidup.

“…Dan mustahil kepada penduduk sesebuah negeri yang Kami binasakan, bahawa mereka tidak akan kembali hingga apabila terbuka tembok yang menyekat Ya’juj dan Ma’juj, serta mereka meluru turun dari tiap-tiap tempat yang tinggi...”; 

al-Anbiyaa’:95-96

Siapakah kaum Yajuj Majuj? 

Mereka adalah puak Khazar, iaitu 98% bangsa Yahudi kita ketahui hari ini. Yahudi Khazar adalah palsu, dan 12 kaum Yahudi sebenar berkulit gelap, jauh berbeza dari rupa Yahudi kita kenali hari ini. 

Patung atau lukisan dinding Piramid atau Mesir menunjukkan Firaun adalah negro, dan orang Yahudi berkulit gelap. Mereka kaum bersama Nabi Musa as menyeberangi Laut Merah. Oleh itu bagaimana pula mereka yang berwajah German atau Rusia boleh mengaku mereka Yahudi? Inilah tipu-daya Yajuj Majuj.Mandat England ke atas Palestin berakhir secara rasminya. Yahudi Zionis serta-merta mengishtiharkan penubuhan negara israel. Amerika Syarikat menawarkan hubungan diplomatik penuh bagi mengiktiraf negara haram Israel

More...Malaysia

Kesedaran bangsa Melayu kembali pada Islam Sejati yang ingin mengejar janji Tuhan,  

Kebangkitan Islam Kali 2 Dalam Jadual Allah Era Kasih Sayang 

Perjuangan Abuya Syeikh Imam Ashaari Muhammad At Tamimi telah di mulakan selepas merdeka dengan menubuhkan Jemaah Al-Arqam.
Laman web Memori Arqam merupakan sebuah koleksi bahan-bahan ilmu yang pernah menjadi bahan pendidikan di kalangan anggota Jemaah Al Arqam dahulu dan yang pernah menjadi bahan dakwah kepada masyarakat umum. Koleksi ini mengandungi ilmu-ilmu yang selaras dengan iktikad Ahli Sunnah Wal Jamaah. Laman Web ini juga sebagai wadah untuk mengenang sebuah perjuangn Islam yang pernah berjuang secara murni pada awalnya dan yang telah memberikan impak maksima kesedaran kepada begitu ramai orang serta mampu mendorong seseorang itu melakukan amar makruf nahi mungkar.

Rakaman dalam bentuk video dan audio yang dipaparkan di sini merupakan rakaman yang telah dibuat lebih dari 20 tahun yang lalu dan membuktikan begitu terkehadapan Jemaah Arqam dalam memanfaatkan teknologi di masa itu untuk tujuan dakwah. Inilah sejarah murni dari Jemaah Arqam yang diharapkan dapat menjadi tatapan masyarakat sampai bila-bila. 

Laman web ini diusahakan secara peribadi dan bebas serta tidak bersekutu dengan mana-mana jemaah, persatuan, parti dan sebagainya. Diharapkan para pengunjung dapat meneliti dan menghayati kandungan di dalam laman web ini terlebih dahulu sebelum membuat sebarang kesimpulan yang tidak berfaedah. Semoga kita dapat meraih manfaat daripada ilmu yang terkandung di sini yang telah disampaikan lebih dari 20 tahun yang lalu.

  Memori Al-Arqam ...

Masyarakat Salafussoleh Ke-2

ZAMAN salafussoleh
yang sangat indah
kapan menjelma kali kedua?
ia sangat dirindui
ia sangat ditunggu-tunggu dan dinanti-nanti
mengikut Rabbul Izzati melalui lidah Nabi
ia pasti menjelma lagi
tapi bila?
apakah masa yang terdekat atau lama lagi?
ia pasti tiba di kurun ini
mari kita berusaha ke arah itu
di samping menunggu
masyarakat itu indah sekali
kasih sayang berbunga kembali
pemimpin payung zamannya
rakyat jelata taat tanpa paksa
kaum bapa bagai pagar negeri
kaum ibu malunya berbunga kembali dalam hati
ia berfungsi kembali di tempat asalnya
semua mahu memberi, sedikit sekali yang mahu menerima
muka-muka berseri
kerana tidak ada yang ditakuti
caci maki, fitnah-memfitnah berhenti sama sekali
peperangan rehat di setiap negara
Allah dirindui Rasul diselawati
cinta Akhirat ingin mati
hidup di dalam harmoni
yang sejati
mari kita tunggu masyarakat sedemikian
di samping berjuang ke arah itu.

Jam 9.50 Malam
Pekan BARU
8.2.90

ROM DAN FARSI MODEN MENGUASAI BUMI

Ketenangan sudah tidak ada di kamus hidup
manusia resah-gelisah, tidak tentu arah
macam ulat dalam cuka
Rom, Farsi dan Yahudi moden menguasai bumi
mental, fizikal dan ekonomi
dengan rakus dan sombongnya
macam singa-singa dengan mangsanya
boleh caing-caing dan ratah-ratah bila waktunya
siapakah sahabat akhir zaman ?
tabi’in zaman teknologi?
tabi’it tabi’in zaman kini?
yang akan bangun menghancur jahiliah ini?
meruntuhkan Rom, Farsi dan Yahudi zaman ini?
di zaman sains teknologi?

Kesedaran (Buku Antologi Madah Almarhum Ust Ashaari Muhammad)
Cetakan pertama 1985


ABUYA STRIVES FOR LOVE AND CARE

The world is already void of love and care. Love and care is missing. Life goes on without love and care. People no longer want to talk and think about it, and let it go without any effort to uphold it. When in fact love and care is actually like oxygen in life. Without oxygen, what will happen to us?In his struggle, Abuya thoroughly practices love and care. An era of love and care was launched by Abuya for several years as a very important agenda to be realized in his congregation. So his struggle became well-known with the theme ‘Da’wah and Love and Care’.

Abuya himself is a very loving and caring person. Whoever sits will definitely experience an unforgettable sensation of his love and care. It is this personal character of his that has affectionately drawn many people to him. He is an expert in conquering human hearts by various ways dispensing love and care, according to the different needs of people.I present this book to the whole of Malaysia


A Land which God has ennobled with the resurgence of Islam

On your bosom

God and His Messenger have showered love

You have become a beautiful, peaceful and serene country
Albeit your multi-racial character
The loveliest in comparison with other ASEAN nations
Neither because of money Nor for your citizens’ intelligence
But because on your physique

God has given life to His Envoy
Who bears the status of a reformer
A precursor of now veritable Imam al-Mahdi
His honour bestows Malaysia with its glory

The tsunami could not pulverize it The devil is rendered helpless
God’s enemies, stupefied and frustrated
All forms of obstacles and barriers

Have been attempted in vain
Beloved Malaysia, ‘The Second Medina’
You have been chosen to recreate history
The Final Prophet, in the hands of his brother
Whom he called the Youth of Bani Tamim
To whom the Messenger of Allah arrives at and speaks to
Revealing guidance and news On Malaysian soil

They plan the second resurgence
Without departure from the Quran and the Sunnah
In fact this is God’s Way
Of implementing the Quran and the Sunnah
For Malaysia to emerge as an Islamic state

Kisah perjuangan yang telah dikhabarkan oleh Rasulullah SAW

Mereka meminta kebaikan, tetapi tidak diberikan-’nya’..

Ibnu Mas’ud meriwayatkan bahawa :

Kami mendatangi Rasulullah SAW dan baginda keluar dengan membawa berita gembira, dan kegembiraan itu terbayang pada wajahnya. Kami bertanya kepada baginda perkara yang menggembirakan itu dan kami tidak sabar untuk mendengarnya.
Tiba-tiba datanglah sekumpulan anak-anak muda Bani Hasyim yang di antaranya adalah ai-Hasan dan al Husain RA. Apabila terpandangkan mereka, tiba-tiba kedua-dua mata baginda berlinangan lalu kami pun bertanya,

“Wahai Rasulullah, kami melihat sesuatu yang kami tidak sukai pada wajahmu.”
Baginda menjawab, “Kami Ahlulbait, telah Allah pilih akhirat kami lebih dari dunia kami. Kaum kerabatku akan menerima bencana dan penyingkiran selepasku kelak
sehingga datanglah ‘Panji-panji Hitam dari Timur.

Mereka meminta kebaikan tetapi tidak diberikannya.
Mereka meminta kebaikan tetapi tidak diberikannya
Maka mereka pun berjuang dan memperoleh kejayaan.

Sesiapa di antara kamu atau keturunan kamu yang hidup pada masa itu, datangilah Imam yang dari ahli keluargaku walau terpaksa merangkak di atas salji. Sungguh, mereka adalah pembawa Panji-panji yang mendapat hidayah.

Mereka akan menyerahkannya kepada seorang lelaki dari ahli keluargaku yang namanya seperti namaku, dan nama bapanya seperti nama bapaku. Dia akan memenuhkan dunia ini dengan keadilan dan kesaksamaan. “

(Abu Daud, At-Tarmizi, Al-Bakim, Ibnu Hibban, Ibnu Majah, Abus
Syeikh, Ibnu Adi, Abu Dhabi, Ibnu Asakir & Abu Nuaim)

Penjelasan lanjut..


The West on The Brink of DeathThe Failure Of Western Ideologies

IT IS EVIDENT that the deteriorating situation of the Western society is a cause for deep concern among their intellectuals and political leaders.

The various ills that contaminate the society involving the individual, family or daily affairs life from commerce, education, cultural to political and foreign affairs, will eventually become a calamity unless there is a perfect formula to end it.
However, it is evident also, that after all measures were taken, have not produced the desired result. Instead, they develop further complications. For instance, the legislation on marriages between men and between women, is not without severe repercussions.

The purpose of such marriages is to escape from the countless, tedious and court tussle, between husband and wife. Lesbian and homosexual marriages do not entail claims and alimony if dissolved. Marriages between men are mutual and they do not result in legal divorce if both decided to break up.

However, the society at large is subjected to the unceasing fear of AIDS -­- the most contagious epidemic of the century. And AIDS has been declared a menace to human generation which the West directly responsible for its origin.Apart from that, homosexualism will affect the growth of human population because they cannot give birth.

This will eventually cause the extinction of the human generations. And so, the social problems in the West has become more complicated, like a maze with no end.
More...
TRANSLATE :  English ::  Chinese :  Arabic


Posted by: abuyaghaib | 04/06/2010 

Dalam kitab ‘Uqdudrar fi Akhbari Muntazar’ yang ditulis oleh Syeikh Yusuf bin Yahya bin Ali b Abdul Aziz AlMaqdisi AsSayafie, yaitu ulama kurun ke 7, pada bab ke 5 yang berjudul ‘Sesungguhnya Allah akan mengirim seseorang yang mempersiapkan tapak sebelum pemerintahan Imam Mahdi ‘ tertulis sebagai berikut: Telah dikeluarkan oleh alHafiz Abu Abdullah Nu’im bin Hamad dalam kitab “FITAN” dan juga sebagian ulama-ulama lain berkata bahwa:

 “Telah sampai kepadaku tentang AlHasyimi adalah saudara AlMahdi di sebelah ibunya (ada juga yang berkata dia adalah anak paman kepada AlMahdi), sesunguhnya dia tidak MATI, (setelah heboh berita tentang kematiannya) tetapi setelah terjadinya peperangan yang amat dahsyat, dia AlHasyimi akan keluar ke Mekah dan bila Imam Mahdi lahir dia akan keluar bersama AlMahdi.”

“Akan keluar seorang lelaki dari Ahlul Bait dari Timur, dia akan memikul pedang selama 18 bulan, dan dia tidak akan mati sehingga dia sampai ke Baitulmaqdis.”

“Bagi pemilik mandat ini (Imam Mahdi) berlaku padanya dua kali ghaib, salah satunya sangat panjang hingga sebagian mereka berkata beliau telah terbunuh dan sebagian yang lain berkata beliau telah pergi entah kemana. Tiada siapapun yang mengetahui kedudukan sebenarnya walaupun di kalangan anggota keluarga atau selainnya, melainkan seorang Maula (Arab yang sudah bercampur ajam) yang mengambil alih urusannya.”

“Mereka diketuai oleh seorang lelaki yang bergelar sebagai Syuaib Bin Soleh dari keturunan Bani Tamim, mereka ini akan mengalahkan Sufyani sehingga tiba di Baitulmaqdis. Dia (Putera Bani Tamim) akan menyerahkan pemerintahannya kepada Imam Mahdi dan menyerahkan kepadanya 300 orang dari Syam. Tempoh diantara keluarnya dan dia menyerahkan pemerintahan kepada Imam Mahdi adalah 72 bulan.Rahsia Bangsa Melayu

Mengapa Israel bersusah-payah membina pangkalan dan pengaruhnya di Singapura?
Apa kaitan Cina Singapura dengan Yahudi Zionis?

Adakah terdapat apa-apa perancangan ketika Stamford Raffles menjejakkan kakinya di Pulau Singapura?Apa hubungan Bangsa Melayu dengan Bangsa Yahudi?

Apakah dia alter terahsia Bangsa Melayu?.Apa yang terjadi 2000 tahun sebelum Masehi di antara Melayu dan Yehudi?

RAHSIA BANGSA MELAYU :
RAHSIA BANGSA MIM."TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA"

"Era Keemasan bagi umat Islam, dan oleh itu untuk seluruh dunia"

Akhlak Islam telah meletakkan di tengah-tengah pembangunan diri pengorbanan, perkongsian, persahabatan, perpaduan dan perpaduan. Masa depan dunia Islam terletak pada penyatuan, yang bertindak bersama-sama dan intelek berjuang, dengan cara yang sama dan rasional, terhadap permainan kejam tersebut.

Iklim konflik boleh terhenti hanya apabila negara-negara Islam bersatu dan bertindak sebagai satu badan seperti dinding sasa. Umur masa depan tidak akan, sebagai tuntutan Huntington, "The Age of Wars Muslim", tetapi ia akan menjadi "Era Keemasan bagi umat Islam, dan oleh itu untuk seluruh dunia"


No comments: